Nu zijn de jongeren aan zet

Gisteren opende Paus Franciscus ter voorbereiding op de bisschoppensynode in oktober met als thema jongeren, de pre-synode. Jonge mensen, deelnemers van over de hele wereld zijn nu aan zet om hun input te geven over verschillende thematieken. Het is een bijzondere bijeenkomst, met interessante ontwikkelingen om te blijven volgen.

Read More →

Vijf jaar geleden: Habemus Papam – Paus Franciscus

Paus Franciscus

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de legendarische woorden ‘Habemus Papam’ over het Sint-Pietersplein galmden. Jorge Mario Bergoglio, de eerste paus uit Latijns-Amerika, nam de naam aan van Franciscus en was op dat moment voor velen onbekend. Zijn populariteit nam explosief toe. Een terugblik op zijn lustrum als leider van de katholieke kerk. […]

Read More →

Feesten en partijen

Als katholiek op een feestje zijn is niet altijd een feest. Het geloof is een veel besproken onderwerp tijdens feesten en partijen en daarbij neemt men geen blad voor de mond. Ik probeer goed naar verhalen van anderen te luisteren. Dan kom ik tot de conclusie dat zij vroeger (volgens mij) een andere kerk hebben meegemaakt dan waar ik nu deel van uitmaak.

Read More →