Biografie

"Veelzijdig in de breedste zin van het woord"

Communicatieprofessional
Momenteel ben ik werkzaam als communicatieadviseur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hiervoor werkte ik als bestuurssecretaris en communicatiemedewerker bij de Stichting Vrienden JBZ. Ook heb ik gewerkt als online-marketeer bij Berne Media – uitgeverij Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther – en was ik hoofdredacteur a.i. van de website Katholiek.nl.

In 2017 ben ik afgestudeerd met een 9 voor de Bacheloropleiding Communicatie op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Daarvoor heb ik Informatica gestudeerd met als specialisatie webbuilding.

Ruim 12 jaar heb ik mensen geholpen met hun communicatie, informatica en webbuilding vraagstukken onder de naam WJH-Services. Ik heb tientallen websites gebouwd voor mensen en schreef op mijn website blogartikelen over deze onderwerpen. In 2020 besloot ik hiermee te stoppen, om meer ruimte te maken voor andere dingen.

Musicus
Op jonge leeftijd begon ik met piano- en orgelles bij Ben Dikkers. Later volgde ik orgelles bij Rein Boeijen en studeerde ik een jaar deeltijd op het Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg (orgel) en Mark Reijnen (theorie). Lessen koordirectie kreeg ik van Jeroen Felix.

Als dirigent en organist richt ik me voornamelijk op de kerkmuziek en incidenteel solo-uitvoeringen op orgel. Ik ben dirigent/organist van het Gemengd koor Vinkel en wordt regelmatig gevraagd als organist in verschillende kerken. Voorheen was ik muzikaal leider van een eigen opgericht “Vocaal Ensemble Hernen”, dirigent van het koor ‘Voice’ uit Hernen, organist van het Verschueren orgel (1953) in Loosbroek en Titularis-organist van het Smits Orgel (1875) in Heeswijk. Als solist mocht ik onder andere optreden in het Muziekgebouw Eindhoven en de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Daarnaast heb ik ruime ervaring als koorzanger. Al ruim 20 jaar zing ik in het Helmonds Vocaal Ensemble en heb ik in verschillende projectkoren gezongen. Zo zong ik onder andere de Hohe Messe, Matheus Passion, Johannes Passion en verschillende cantates van J.S. Bach, het Magnificat en Gloria van Vivaldi, de Messiah van Händel, het Stabat Mater van D. Scarlatti, het Requiem van Mozart en vele andere werken.

Vrijwilligerswerk
Naast mijn professionele werkzaamheden ben ik ook graag actief als vrijwilliger. Zo ben ik vrijwilliger in het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch als voorzitter van het jongerenplatform: Jong Bisdom Den Bosch (JBDB). Met JBDB organiseren we gezellige en verdiepende activiteiten voor jongeren tot 30 jaar om hen te ondersteunen in hun geloofsontwikkeling.

Ook help ik verschillende stichtingen en verenigingen door het ondersteunen bij hun communicatie-vraagstukken.

Lees meer over mijn ervaring op LinkedIn