Site Overlay

Biografie

Musicus
Op jonge leeftijd begon ik met piano- en orgelles bij Ben Dikkers. Later volgde ik orgelles bij Rein Boeijen en studeerde ik een jaar deeltijd op het Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg (orgel) en Mark Reijnen (theorie). Lessen koordirectie kreeg ik van Jeroen Felix.

Als dirigent en organist richt ik me voornamelijk op de kerkmuziek en incidenteel solo-uitvoeringen op orgel. Ik ben sinds 2010 dirigent/organist van het Gemengd koor Vinkel en word regelmatig gevraagd als dirigent, organist of cantor in verschillende kerken voor het verzorgen van missen, bruiloften en uitvaarten. Voorheen was ik muzikaal leider van een eigen opgericht ‘Vocaal Ensemble Hernen’ en dirigent van het koor ‘Voice’ uit Hernen. Verder had ik aanstellingen als organist in Loosbroek op Verschueren orgel (1953) en was ik Titularis-organist van het Smits Orgel (1875) in Heeswijk. Als solist mocht ik onder andere optreden in het Muziekgebouw Eindhoven (foto) en de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Daarnaast heb ik ruime ervaring als koorzanger. Zo zing ik al ruim 25 jaar; waarvan een groot deel als vast lid bij het Helmonds Vocaal Ensemble. Ook zing ik regelmatig in verschillende projectkoren. Hierin mocht ik meezingen in onder andere de Hohe Messe, Matheus Passion, Johannes Passion en verschillende cantates van J.S. Bach, het Magnificat en Gloria van A. Vivaldi, de Messiah van G.F. Händel, het Stabat Mater van D. Scarlatti, het Requiem van Mozart en vele andere werken.

Communicatieprofessional
Momenteel werk ik als communicatieadviseur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis waar ik bezig ben met variërende werkzaamheden: zo geef ik strategisch communicatieadvies bij kleine en grote projecten, bedenk ik (creatieve) concepten en uitingen, schrijf en redigeer ik vanuit de nieuwsredactie teksten voor verschillende doelgroepen en creëer ik treffende social media posts.

In het verleden werkte ik als bestuurssecretaris en communicatiemedewerker bij de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenbuis. Ook heb ik gewerkt als online-marketeer bij Berne Media – uitgeverij Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther – en was ik hoofdredacteur a.i. van de website Katholiek.nl.

In 2017 ben ik afgestudeerd met een 9 voor de Bacheloropleiding Communicatie op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Daarvoor heb ik Informatica gestudeerd met als specialisatie webbuilding.

Ruim 12 jaar heb ik mensen geholpen met hun communicatie, informatica en webbuilding vraagstukken onder de naam WJH-Services. Ik heb tientallen websites gebouwd voor mensen en schreef op mijn website blogartikelen over deze onderwerpen. In 2020 besloot ik hiermee te stoppen, om ruimte te maken voor nieuwe uitdagingen.

Nevenactiviteiten
Naast mijn professionele werkzaamheden zet ik mijn kennis en ervaring ook in op andere gebieden. Zo was ik vijf jaar lid (waarvan twee jaar voorzitter) van het jongerenplatform van het bisdom van ‘s-Hertogenbosch. Ook heb ik vanuit het bisdom het 30+ initiatief “Quo Vadis” mee mogen opzetten . Daarnaast heb ik jarenlang de PR- & website verzorgd van de Stichting Berne Abdijconcerten.