Site Overlay

Ik ga pelgrimeren en neem mee… een selfie stick

Pelgrimeren naar Lourdes, Fatima, Santiago de Compostella of Assisi… het kan niet meer zonder camera of telefoon op een selfie stick. Ook nu zijn er weer verschillende bedevaarten gaande en we kunnen bijna van minuut tot minuut de pelgrims volgen in hun vlogs.

Het afgelopen jaar is de inzet van vlogs sterk toegenomen, ook binnen de katholieke kerk. Tijdens de Wereldjongerendagen Krakau in 2016 waren er al verschillende jongeren die hun reis vastlegde en deze trend wordt geïntensiveerd bij andere bedevaarten. Waar je vroeger een bedevaart echt moest meemaken kun je nu wachten op de samenvattingen die op internet komen. Bisdommen en reisorganisaties spelen slim op deze trend in: ze vragen (voornamelijk jongeren) om verslaglegging te doen van de reis en iedere dag kunnen thuisblijvers een uitgebreid verslag bekijken, in de hoop dat zijn nieuwsgierig gemaakt worden om een volgende keer ook mee te gaan.

Pelgrimeren in Lourdes en Assisi

Momenteel zitten pelgrims van het Aartsbisdom Utrecht in Lourdes en pelgrims van het Bisdom Haarlem-Amsterdam in Assisi. Jongeren van het Ariënsinstituut zijn mee met de Lourdesreis en vloggen tijdens hun verblijf, terwijl Emy Jansons namens de VNB vlogs maakt in Assisi. In deze verhalen komen verschillende betrokken aan het woord… pelgrims, priesters en zelfs bisschoppen die mee zijn op bedevaart. De vlogs geven een brede kijk in de reis vanuit verschillende invalshoeken.

De vlogs geven vaak een blik in het onbekende en in datgene wat mensen bezig houdt tijdens een dergelijke reis. Kijk en ervaar het zelf:


Studenten van het Ariënsintituut met Aartsbisdom Utrecht in Lourdes


Emy Jansons tijdens haar bedevaart in Assisi met het Bisdom Haarlem-Amsterdam

 

Bron: Katholiek.nl