Willem-Jan Hanegraaf

Willem-Jan is geboren op 4 Juni 1990 in Oss, begon op 10 jarige leeftijd met pianolessen bij Ben Dikkers en kreeg later ook orgellessen bij Ben Dikkers en Rein Boeijen. Een jaar studeerde hij deeltijd  op het Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg (orgel) en Mark Reijnen (theorie). Later volgde hij lessen koordirectie bij Jeroen Felix. 

Kerkmusicus

Als dirigent en organist richt Willem-Jan zich voornamelijk op de kerkmuziek en incidenteel solo-uitvoeringen op orgel. Als dirigent heeft hij een breed repertoire met klassieke en populaire muziek en geeft hij regelmatig workshops aan koren en groepen jongeren. Sinds januari 2010 is Willem-Jan dirigent/organist van het Gemengd koor Vinkel en in oktober 2011 is hij aangesteld als Titularis-organist van het Smits Orgel (1875) in Heeswijk. Van  september 2014 tot 2017 was Willem-Jan muzikaal leider een eigen opgericht Vocaal Ensemble in Hernen. Als solist verzorgde Willem-Jan ondermeer optredens in het Muziekgebouw Eindhoven en de Abdij van Berne in Heeswijk. In het verleden was Willem-Jan tussen april 2010 – januari 2013 dirigent van het koor ‘Voice’ uit Hernen en was hij tussen september 2010 – november 2012 organist van het Verschueren orgel (1953) in Loosbroek.

Zang

Op jonge leeftijd begon Willem-Jan al met zingen in het Helmonds Vocaal Ensemble onder leiding van Jeroen Felix, volgde zangles bij Cilleke Angenent en zong in diverse projectkoren. Willem-Jan zong als koorlid in diverse radio- en TV-opnames en bekende werken als de Mattheus en Johannes Passion van Bach, Requiem van Mozart en de Messiah van Händel.

Presentator en interviews

Door zijn muzikale activiteiten wordt Willem-Jan regelmatig gevraagd voor het geven van interviews. Dit heeft er toe geleidt dat hij in 2009 presentator werd bij Stadsradio Helmond (nu Omroep Helmond). Hier presenteerde hij een jaar lang het programma Stadsradio Klassiek presenteerde en interviewde daar onder andere verschillende gasten uit de klassieke muziekwereld.

 

 

Nieuwsbrief