Willem-Jan Hanegraaf

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met pianolessen bij Ben Dikkers en later ook orgellessen bij Ben Dikkers en Rein Boeijen. Een jaar studeerde ik deeltijd op het Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg (orgel) en Mark Reijnen (theorie). Later volgde ik lessen koordirectie bij Jeroen Felix.
Als dirigent en organist richt ik me voornamelijk op de kerkmuziek en incidenteel solo-uitvoeringen op orgel. Als dirigent heb ik een breed repertoire met klassieke en populaire muziek en geef ik regelmatig workshops aan koren en groepen jongeren. 

Kerkmusicus

Sinds januari 2010 is ben ik dirigent/organist van het Gemengd koor Vinkel. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd als organist in de regio Uden, Veghel, ‘s-Hertogenbosch en Oss. Voorheen was ik van oktober 2011 tot januari 2018 Titularis-organist van het Smits Orgel (1875) in Heeswijk, van  september 2014 tot 2017  muzikaal leider van een eigen opgericht Vocaal Ensemble in Hernen, tussen april 2010 – januari 2013 dirigent van het koor ‘Voice’ uit Hernen en van september 2010 tot november 2012 organist van het Verschueren orgel (1953) in Loosbroek. Als solist mocht ik onder andere optredens verzorgen in het Muziekgebouw Eindhoven en de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Zang

Op 10-jarige leeftijd begon ik met zingen in het Helmonds Vocaal Ensemble onder leiding van Jeroen Felix. Ik volgde zangles bij Cilleke Angenent, zong mee in diverse radio- en TV-opnames en heb veel bekende werken mogen zingen als de Mattheus en Johannes Passion van Bach, de Hohe Messe van Bach, het Requiem van Mozart en de Messiah van Händel. Daarnaast zing ik nog regelmatig mee in projectkoren, zoals bij de Bach Cantates in Den Bosch.

Presentator en interviews

Door mijn muzikale activiteiten ben en word ik regelmatig gevraagd voor het geven van interviews. Dit heeft er toe geleidt dat ik van 2009 tot 2010 presentator was bij  Omroep Helmond, voorheen Stadsradio Helmond. Hier presenteerde ik het programma Stadsradio Klassiek presenteerde en interviewde verschillende gasten uit de klassieke muziekwereld.

 

 

‘De Muzikale Nieuwsbrief’

Ongeveer 4x per jaar stuur ik een nieuwsbrief naar geïnteresseerden met nieuws, oproepen voor projecten en concerttips. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen, schrijf je dan hieronder in!